קבל המלצות טיול עדכניות למייל שלך

שדרות המלכים בתל אביב

מתוך iNature
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

דף הבית   /   טיולים במרכז   /   טיולים בתל אביב והסביבה   /   שדרות המלכים בתל אביב

מסלול טיול: שדרות המלכים בתל אביב

שדרות מודרניות יחסית בתל אביב, המפגישות את המטייל עם מגוון יצירות אמנות ואדריכלות מרשימה.

  • מסלול טיול
  • אזור:תל אביב וגוש דן
  • מפת סימון שבילים: 10 - גוש דן וחוף פלשת.
  • מיקום: צפון תל אביב.
  • גישה:לכל רכב.
  • שבילי טיול:לא מסומן.
  • עונות ביקור:כל השנה.
  • שמורת טבע:לא
  • רמת קושי:לכל המשפחה
  • סוג מסלול:קווי קצר.
  • כניסה: חינם
  • אורך המסלול:2 ק"מ.
  • תאריך ביצוע מסלול:9/5/2015
  • תאריך ביקור אחרון בשטח:9/2020



Kings blvd1.jpg

פסל "עקידת יצחק" בחזית מוזיאון ת"א, (עמית מנדלסון, 31/12/2013)


עוד אתרים בסביבה

תגיות: טיול עירוני תחבורה ציבורית טיול לילה עתיקות והיסטוריה קווי מתקשים בהליכה

רקע: שדרות המלכים בתל אביב

הכניסה למשכן לאמנויות הבמה, דצמבר 2013

תחת הכותרת "שדרות המלכים" נכללות שתי שדרות קרובות, שדרות שאול המלך ושדרות דוד המלך, הנמצאות בלב תל אביב של ימינו.

באזור זה נמצא מכלול מרשים של מבני ציבור ומונומנטים אדריכליים, והוא אחד הידועים והמוכרים ביותר בעיר הגדולה - אך לא רבים יחשבו עליו כיעד לסיור עירוני מקיף. מסלול ההליכה המעגלי מציע למטיילים מבט חדש על השדרות, ולצד פינות מטויילות מאד נבליט כאן גם פינות פחות ידועות.

מסלול ההליכה עצמו נמשך כשעה אחת, אולם ביקור באתרים (ובפרט מוזיאון תל אביב לאמנות וספריית בית אריאלה) יכול להימשך עוד מספר שעות.

איך להגיע:

מסלול הטיול הינו מסלול מעגלי, המתחיל ומסתיים בכיכר רבין - במפגש רחוב אבן גבירול ושדרות דוד המלך. נקודה זו נגישה בתחבורה ציבורית ממקומות רבים.

משיקולי תחבורה, ייתכן שהמטיילים מחוץ לתל אביב יעדיפו להתחיל בתחנת רכבת ת"א-מרכז (סבידור) או בחניון חנה וסע הצמוד אליה, הנמצאים במרחק הליכה של כקילומטר אחד מהמסלול (במקרה זה, יש להתחיל את המסלול עצמו ברחוב וייצמן, ועדיף להגיע דרך רחוב דפנה השקט יחסית לרחובות הסואנים הסמוכים אליו).

בתחבורה ציבורית מומלץ להתחיל ולסיים את המסלול בתחנת "שאול המלך" של הרכבת הקלה.

תיאור מסלול הטיול:

פרטי מסלול
  • אורך המסלול:2 ק"מ.
  • משך המסלול:כשעה.
  • טיפוס מצטבר:המסלול מישורי.

לחצו על המפה להגדלה לחצו על המפה להגדלה

פסל "צרות בכיכר", דצמבר 2013
בריכת נוי ובית אסיה ברקע, דצמבר 2013
פסיפס פגישת דוד המלך ובת-שבע, דצמבר 2013

נתחיל את הטיול במפגש שדרות דוד המלך ורחוב אבן גבירול (מול בריכת הנוי "האקולוגית" בכיכר רבין).

לאורכן של שדרות דוד המלך, בתת-הקרקע, עובר קו מתח גבוה, המשולב ברצועה הירוקה. על פני הקרקע יש כאן שדרת עצים בין הכביש ובין בנייני המגורים (בעיקר עצי מכנף נאה וסיגלון. במזרח השדרה יש גם עצי צאלון נאה). לאורך השדרה עוברים שבילים להולכי רגל ולרוכבי אופניים. נכון לשנת 2023, מתבצעות בשדרות עבודות כחלק מכריית "הקו הירוק" של הרכבת הקלה בתל אביב.

בצידן הצפוני של השדרות נמצא בית הדין הרבני האזורי. ממזרח לו נמצא גן זאב - גן ציבורי קטן ושקט, לזכרו של סטודנט באוניברסיטה העברית שנספה בתאונת דרכים. בין רחוב פישמן-מימון לרחוב וייצמן, נמצאים ארבעה מבנים בחזיתם פסיפסים משנת 1962 המציגים אירועים שונים בחייו של דוד המלך - דוד מנגן לשאול, דוד הורג את גליית, פגישת דוד ובת-שבע. הפסיפסים יוצרו ע"י מפעל המוזאיקה של קיבוץ אילון.

במפגש רחוב וייצמן נראה מולנו את קומפלקס המגדלים של בית החולים איכילוב, ונפנה ימינה.

בצומת רחובות ברקוביץ' - דפנה, יש גינה ציבורית ובה בריכת נוי וספסלי ישיבה רבים. גינה זו יושבת על מקומו לשעבר של "בית הבונים החופשיים"', שעברו לאחד המשרדים באזור.

לפנינו מעבר לרחוב וייצמן נראה מבנה בהיר המאופיין בקווי בניין אליפטיים וארוכים - בית אסיה, שתוכנן ע"י האדריכל מרדכי בן-חורין ונבנה ב- 1979. זהו אחד המבנים המיוחדים אדריכלית בתל אביב.

כאן כדאי לחצות את רחוב וייצמן לצידו המזרחי, ולהמשיך שמאלה (דרומה) לשדרות שאול המלך (בצד השני של רחוב וייצמן נמצא בית המשפט המחוזי). עתה נפנה תחילה שמאלה ונחלוף על פני קומפלקס מבני המשרדים (מגדל אמות השקעות, בית אירופה ובית אמריקה), המעוצבים כל אחד בצורה שונה (בחזית מגדל אמות השקעות יש סלע זיכרון לזכר יוזם המגדל, שנקרא במקורו "בית יבמ"), עד שנגיע לבית הדר דפנה (בית עמידר), הבנוי בסגנון הברוטליסטי. מכאן כדאי לעבור בין בית אמריקה ובית אירופה, ולחזור לצומת וייצמן בנתיב עורפי מעט.

נמשיך בשדרות שאול המלך, לאורך בית המשפט, אל מול חומות מחנה "הקריה" (הממוקם באדמות המושבה הטמפלרית שרונה). בקצה בית המשפט נמצאת כיכר רחבת ידיים ובה גן פסלים - בחזית מוזיאון תל אביב לאמנות. יש כאן מספר מונומנטים, פרי עמלם של אמנים שונים, וביניהם המונומנט "עקידת יצחק" של הפסל מנשה קדישמן שנפטר לאחרונה. המוזיאון מומלץ לביקור בפני עצמו, אך הכניסה כרוכה בתשלום. את הדופן המערבית של הכיכר סוגרת הספרייה העירונית המרכזית - ספריית שער ציון - בית אריאלה. גם כאן מומלץ לבקר בשעות הפתיחה (ללא תשלום), כאשר בקומה השנייה (ליד ספריית העיתונים) יש לרוב תערוכות מתחלפות.

מבית אריאלה נמשיך בשדרות שאול המלך, אל מרכז גולדה - המשכן לאמנויות הבמה. זהו קומפלקס גדול ומרשים בו שוכנים תיאטרון הקאמרי והאופרה הישראלית. לקומפלקס יש שתי כניסות ראשיות משדרות שאול המלך, ובהן "תלויה" באוויר משקולת מחודדת מעל ראשי העוברים והשבים. כאן יש כיכר נוספת המוסתרת מהרחוב הסואן, ובצידה הדרומי נראה את האגף החדש של מוזיאון תל אביב - ע"ש שמואל והרטה עמיר. אגף זה שנחנך בשנים האחרונות מאופיין בעיצוב "חללי" מרשים. הסמטה שבין אגף זה ובין בית אריאלה משמשת כאתר אימונים מועדף לבני נוער עם סקייטבורד. לסקרנים, בדופן המערבית של המשכן לאמנויות הבמה, מסתתרת פינה ובה פסליהם של שישה מלחינים ויוצרים מפורסמים מרחבי העולם

מכאן נצא דרומה בגשר מעל רחוב ברקוביץ', ונרד אל גן דובנוב - הגן הציבורי המרכזי באזור, בו יש מתקני משחק לילדים, מתקני כושר וגינת כלבים. כאן נפנה שמאלה ונצא למפגש הרחובות מאנה ודובנוב.

הבלוק התחום בין הרחובות מאנה (בדרום), דובנוב (במזרח), רחוב צייטלין (בצפון) ורחוב אבן גבירול (במערב) נקרא שכונת "קריית מאיר", לזכרו של ראש עיריית ת"א הראשון - מאיר דיזנגוף. שכונה זו מאופיינת בבנייה שיכונית עם גדרות חיות וצמחייה עשירה. מספר שבילי הליכה חוצים את השכונה מרחוב מאנה לרחוב צייטלין, ומומלץ לעבור בהם וליהנות מהאווירה הירוקה הנדירה בעיר הצפופה.

במפגש רחוב צייטלין נפנה שמאלה ועד מהרה נצא לרחוב אבן גבירול, בקצה כיכר רבין - חזרה לנקודת ההתחלה.

פריחה ומוקדי עניין עונתיים:

  • מאי - פריחת עצי סיגלון בשדרות דוד המלך וברחוב דובנוב.
  • בחודשי הקיץ - פריחת נימפיאות וצמחי מים אחרים בבריכות נוי הנכללות במסלול.

שירותים למטיילים:

  • שירותים ציבוריים - בספריית בית אריאלה (ללא תשלום).
  • מתקני משחק בגן דובנוב.
  • מוזיאון תל אביב לאמנות - הכניסה בתשלום. סגור בימי ראשון. שעות ביקור מפורטות מופיעות באתר המוזיאון.
  • בית אריאלה פתוח בימים א'-ה' בשעות 18:45-10:00 וביום ו' בשעות 11:45-09:00. בשבתות הספרייה פתוחה בשעות 16:00-10:00. לחלק מאגפי הספרייה שעות פתיחה מוגבלות יותר.

הערות ואזהרות:

  • מומלץ להסתמך על תחבורה ציבורית, ולהימנע מחיפוש חנייה באזור (החנייה בחניון גולדה הסמוך נחשבת ליקרה במיוחד).

הצעות טיול בסביבת שדרות המלכים בתל אביב:

קישורים נוספים וספרות מומלצת:



המפה נטענת...