קבל המלצות טיול עדכניות למייל שלך

סיור בעיר ראמסגייט

מתוך iNature
גרסה מ־17:08, 21 באוגוסט 2022 מאת עמית (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "{{לבדיקה}} <meta name="keywords" content="ראמסגייט, קבר משה מונטיפיורי"></meta> <meta name="description" content="סיור בעיר...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
דף זה נמצא בעריכה. המידע שבו חלקי, וייתכן שחלו בו טעויות. אין להסתמך עליו לצורך טיול בשטח!


סיור בעיר ראמסגייט, חוויות והצעות ביקור - סתיו 2020

  • משך מסלול: יום אחד
  • מיקום: העיר ראמסגייט, 106 ק"מ ממזרח ללונדון
  • סוג מסלול: אתרי ביקור במרחק הליכה אחד מהשני
  • עונות מומלצות: אביב, קיץ וסתיו
קישור={{{2}}}

תצפית לפסגות האולימפוס

משה מונטיפיורי הוא מהדמויות המפורסמות ביותר שפעלו בארץ ישראל ערב הציונות. רובנו זוכרים את האיש ופועלו בזכות הכרכרה המשוחזרת וטחנת הרוח בשכונה הראשונה אותה הקים בירושלים – משכנות שאננים, או בזכות השיר המקסים של יהורם גאון "השר משה מונטיפיורי". שבעת מסעותיו של מונטיפיורי דרך הים לארץ ישראל הנשלטת בידי העות'מאנים, היוו אתגר לא פשוט.

לאלו שזמנם בידם, והרוצים לחלוק כבוד אחרון לאחד ממבשרי הציונות, אנו מציעים להקדיש, כחלק מטיול גדול יותר בלונדון, יום לביקור בעיר מגוריו וקברו של מונטיפיורי – ראמסגייט (Ramsgate), השוכנת 106 ק"מ ממזרח ללונדון, בחוף תעלת למאנש.


Trek olympus7.jpg תצפית לפסגות האולימפוס

מתחנת הרכבת St. Pancreas ניתן לעלות לרכבת לראמסגייט (משך הנסיעה סביב שעה וחצי לכל כיוון). מומלץ להזמין כרטיסים מראש – שלא כמקובל אצלנו בארץ, בתכנון מראש ניתן להשיג כרטיסי נסיעה במחיר זול משמעותית ממחיר הכרטיס ברכישה ספונטנית. כמו כן, מומלץ ליצור קשר מראש עם האגודה המוקדשת להנצחת זכרו של משה מונטיפיורי, על מנת לתאם סיור בבית הכנסת ובמאוזוליאום בו קבורים יהודית ומשה מונטיפיורי (לצערנו, ביתו של מונטיפיורי נהרס במהלך השנים).

בית הכנסת שהוקם בידי מונטיפיורי בשנת 1833, נמצא בעורף רחוב Honeysuckle, וממש לצידו אחוזת הקבר של יהודית ומשה מונטיפיורי. המקום סגור בשבתות ובחגי ישראל, ויש לתאם את הביקור לפחות 3 ימים מראש. קברם של בני הזוג מונטיפיורי בנוי כהעתק של קבר רחל, אותו שיפץ מונטיפיורי כעשרים שנה קודם לכן. בכניסה למאוזוליאום ניצב עמוד גרניט אדמדם, אותו קיבל מונטיפיורי במתנה משליט מצרים, מוחמד עלי.

מאחורי בית הכנסת נמצא אתר טבע עירוני – חורשת עצים ותיקים בה נוכל לפגוש את חיות הבר וצמחי הבר המקומיים. הליכה קצרה תוביל אותנו לראש מצוק החוף. באזור זה, תופעת הגיאות והשפל משמעותית יותר מאשר אצלנו בארץ, ושלטי אזהרה מדגישים שאין לרדת לים אם הגיאות קרובה. אם הגענו בזמן שפל, ניתן לרדת במדרגות לחוף. אנחנו המשכנו למרגלות המצוקים הלבנים דרומה עד שהגענו לאתר "מנהרות ראמסגייט" (Ramsgate tunnels). ראשיתן של המנהרות בתחנת רכבת שהוקמה ממש על החוף באמצע המאה ה- 19. ערב מלחמת העולם השנייה, פעלה מועצת העירייה להפוך את המקום לרשת מנהרות באורך 5.2 ק"מ המספקת מקלט ל-60 אלף בני אדם (מהם כאלף שחיו בקביעות במנהרות), ונחשבת למערכת המנהרות הגדולה מסוגה בבריטניה. ניתן להסתפק בהצצה קטנה במנהרת הרכבת או להצטרף לסיור מודרך בתשלום במעמקי המנהרות ממלחמת העולם השנייה. הליכה קצרה מהמנהרות תוביל אותנו לנמל התיירותי של ראמסגייט, ומכאן נשוב – ברגל או במונית – לתחנת הרכבת וחזרה ללונדון. אנו ממליצים להקדיש לסיור בראמסגייט יום מלא (8-6 שעות, לא כולל הנסיעות מלונדון וחזרה).

לטיול זה ואחרים מומלץ לרכוש מראש ביטוח נסיעות.


Trek olympus3.jpg צפירי האליפים - עיזי בר מקומיות

ברמת מוזס יש שתי בקתות אלפיניות (יש להזמין מקום מראש). הלינה משותפת, המים נאגרים בחורף במאגר מים צמוד וצריכים להספיק עד סוף עונת התיירות, כך שלא כדאי לבנות על מקלחת... מי שתייה צריך לקנות, וניתן גם לקנות ארוחת ערב וארוחת בוקר. מהבקתה (אנחנו ישנו בבקתת Apostplidis) נשקף נופו המדהים של "כתר זאוס" (Stefani) - הפסגה הצפונית של הר אולימפוס, שהיא למעשה סכין ארוכה עם צוק בגובה כ- 200 מ' ויותר, מאיים מאד אבל יעד נחשק למטפסי הרים מקצועיים. לילה בבקתה מהווה גם הזדמנות לפגוש ולשוחח עם מטיילים אחרים, הן יוונים והן תיירים מרחבי העולם.

Trek olympus2.jpg כתר זאוס

בבוקר יצאנו לדרך לעבר Mytikas - הפסגה הגבוהה של הר אולימפוס (2917 מ'). השביל עובר במדרונות תלולים למרגלות קו הרכס, וממנו מסתעפים מספר שבילים מסומנים קצרים ותלולים מאד לעבר הפסגה. בניגוד לשבילים בהם הלכנו עד כה, שבילים אלו מוגדרים במפות כשבילים מסוכנים. הם מחייבים שימוש בידיים לאחיזה בסלע. אין ללכת בהם עם תרמיל כבד, וחלק מהמטיילים היוונים מגיעים לכאן רק עם קסדה (להגנה חלקית מאבנים מידרדרות) ואולי בקבוק מים, וחוזרים לבקתה אחרי שכבשו את הפסגה.

אנו בחרנו להמשיך עד למפגש עם שביל E4, להשאיר בקרבת מקום את התרמילים ולעלות לכיוון הפסגה עם תרמיל קל. בגובה כ- 2800 מ' הגענו לפסגה נמוכה ממנה יוצא השביל הפופולארי ביותר לפסגת Mytikas. זהו שביל תלול ומפחיד, לרוב ללא דרגיות או אמצעי עזר להם הורגלנו בארץ, המאלץ את המטיילים לנקוט בזהירות רבה. אין כאן כל מקום לטעות בשל התהומות שלמטה. לפיכך, בחרתי להסתפק בפסגה נמוכה במקצת, פסגת Skala ברום 2907 מ' - רק עשרה מטרים פחות מפסגת Mytikas, אבל השביל אליה נוח ואינו מפחיד.

Trek olympus4.jpg הירידה התלולה בשביל לפסגת Mytikas

קישורים להרחבה והעמקה נוספת: אגודת מורשת מונטיפיורי (תיאום סיורים בבית הכנסת ובמאוזוליאום) https://www.montefioreendowment.org.uk/sirmoses/ramsgate/about/ קישור ישיר לתיאום סיורים: Contact the Endowment – Montefiore Endowment מורשת מונטיפיורי בראמסגייט http://www.ramsgatemontefioreheritage.org.uk/ מנהרות ראמסגייט https://www.ramsgatetunnels.org/ אתר הטבע העירוני "יער מונטיפיורי" http://www.montefiorewoodland.org.uk/