קבל המלצות טיול עדכניות למייל שלך

טרק הרוטברן - ניו זילנד

מתוך iNature
גרסה מ־14:30, 24 באוקטובר 2023 מאת עמית (שיחה | תרומות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

דף הבית   /   מדור כתבות תיירות   /   טיולים מעבר לים   /   טרק הרוטברן - ניו זילנד

טרק הרוטברן - ניו זילנד

  • משך מסלול: מספר ימים
  • מיקום: Routeburn track - between Fiordland national park - mount aspiring national park
  • סוג מסלול: טרק בן מספר ימים
  • עונות מומלצות: דצמבר- מרץ. (בנובמבר עד אפריל חובה להזמין בקתות מראש).


טרק הרוטברן בניו זילנד4 - routeburn trek.jpg טרק הרוטברן, ניו זילנד (תצפית על lake Marian ממסלול צד הkey summit)

ניו זילנד הינה מדינה עשירה מאד בטבע ובמסלולים. המדינה עצמה מחולקת לשני איים - אי צפוני ואי דרומי. האי הצפוני יותר מיושב, אך יש בו גם טבע. האי הדרומי לעומתו, פחות מיושב ורווי במסלולי טבע הנעים בין טיולי יום קצרים למשפחות עד למסלולים של מספר ימים. במדינה ישנה תרבות טיולים שלא ראיתי באף מקום אחר בעולם, ומטיילים בכל גיל. כל הטבע הינו חינמי - לא נדרש לעשות מנוי לשמורה או לשלם פר מסלול. המסלולים ברובם סלולים ומסומנים במספר דרכים (שלטים, סימנים על העצים בצורת משולש, מוט צבעוני התקוע באדמה ועוד דרכים). במסלולים רבים קיימות בקתות הקרויות HUTS שבהן ניתן לישון בלילה. את חלקן נדרש להזמין מראש באתר ה-DOC ובחלקן הלינה הינה על בסיס מקום פנוי והתשלום מתבצע תוך אמון במטייל.

במדינה ישנם (נכון לשנת 2023) עשרה מסלולים המכונים GREAT WALKS. המסלולים הנ"ל הם המסלולים הפופולריים ביותר במדינה, הם מתוחזקים היטב והבקתות גם הן מתוחזקות. ההרשמה אליהם נפתחת כחצי שנה לפני עונת התיירות (נובמבר- אפריל), אך לעתים קרובות מתפנים מקומות ולכן מומלץ לבדוק לעתים תכופות במידה ומתפנה מקום. לא ניתן לישון בבקתות לאורך המסלולים ללא הזמנה מראש.

את טרק הרוטברן (Routeburn track) ניתן לבצע מכל אחד מצדדיו - או כמסלול של כמה ימים, או כמסלולי יום (להתחיל מכל אחד מצדדיו עד אמצע המסלול/ נקודה אחרת - וחזור באותו היום). לפני היציאה למסלול מומלץ לעבור במשרדי ה-DOC, להודיע על כך שהנכם יוצאים למסלול, ולקחת מפה. אין פחי זבל כלל במסלול - מה שמכניסים לפארק הלאומי גם ייצא מהפארק הלאומי!

את המסלול עשינו באופן עצמאי (שתי בנות) לאורך כ-3 ימים, והתחלנו מחניון ה-ROUTEBURN SHELTER.

טרק הרוטברן בניו זילנד5 - routeburn track.jpg תחילת המסלול מה-Routeburn shelter car park - טרק הרוטברן, ניו זילנד

לאורך המסלול ישנן 3 בקתות, ורוב המטיילים ישנים ב-2 מהן על מנת לבצע חלוקה של המסלול. ישנן מספר דרכים להתנייד בין צדדיו השונים של המסלול (המרוחקים כ-5 שעות נסיעה זה מזה). ישנן חברות המזיזות את הרכב מצד אחד לצד השני, אופציה להזמנת הסעה (שאטל) מאחת הערים באזור לחניון בנקודת ההתחלה - ושאטל חזרה מחניון הסיום לאותה עיר, אופציה נוספת הפופולרית בקרב המטיילים היא "החלפת מפתחות" - בה מחליפים מפתחות לרכב עם מטיילים העושים את המסלול מצידו האחר (כך שיש רכב שמחכה בחניון בסוף המסלול) - ומתאמים זמן להחלפת המכוניות בין המטיילים בסיום המסלול.

ביום הראשון בתחילת המסלול (בצד של העיירה GLENORCHY) מומלץ לישון בבקתת ROUTEBURN FALLS, במידה ואין שם מקום פנוי ניתן לישון בבקתת ה-ROUTEBURN FLATS או באזור הבקתה ב-Campsite.

טרק הרוטברן בניו זילנד1 - routeburn trek.jpg מפלי רוטברן - Routeburn falls - טרק הרוטברן, ניו זילנד

את המסלול עשינו באמצע השבוע - בימים שלישי עד חמישי. חלקו הראשון של המסלול (כ-8 ק"מ הליכה) לקח לנו כשעתיים נטו. המסלול בחלק זה היה די מישורי עם עלייה מתונה לעתים עד להגעה לבקתה הראשונה (Routeburn flats), שם עצרנו לצהריים. בבקתה יש אזור ישיבה לאכילה, אזור עם גז (לבישול), ושני חדרים בהם יש מיטת קומותיים (מסופקים רק מזרנים - המטיילים נדרשים להביא עמם שקי שינה). בנוסף יש במקום גם אזור לקמפינג באוהלים, ושירותים. לאחר המנוחה המשכנו לעבר הבקתה שהזמנו - המרחק בין הבקתות הוא שני קילומטר עם עלייה תלולה של כ-280 מטר, ולקח כשעה הליכה ללא עצירות.

סה"כ ההליכה ביום הראשון של המסלול הייתה כ-10 ק"מ, שעשינו בשלוש שעות נטו. כשמגיעים לבקתה יש לתפוס מיטה בבקתה (בחדרי השינה אין חימום), ולהירשם בטופס. בנוסף יש בבקתה שירותים וחדר מרכזי עם גז לבישול (יש להביא עמך אוכל וכלים), אזור ישיבה / אוכל, ואח לחימום.

טרק הרוטברן בניו זילנד - routeburn track.jpg היום הראשון של המסלול - הליכה מישורית ביער - טרק הרוטברן, ניו זילנד

ביום השני קמנו לנוף מרהיב של עמק פתוח. יצאנו להמשיך את המסלול והלכנו כ-3 ק"מ עם עלייה תלולה של כ-250 מטר, מה שלקח לנו כשעתיים ברוטו עד לנקודה הגבוהה ביותר במסלול - HARRIS SADDLE. בדרך עברנו לצד המפלים שעל שמם קרויה הבקתה, עם תצפית מרשימה על האגם המפורסם שמופיע בברושור של המסלול.

בנקודה זו ישנה בקתת מחסה נהדרת לעצירה בדרך (אך לא ניתן ללון בה) וממנה אף ניתן לצאת למסלול צד מוסדר הנקרא CONICAL HILL לתצפית נוספת, בו לא הלכנו.

לאחר מכן הלכנו עוד כ-9 ק"מ בהליכה שהיא ברובה ירידה, לעתים מישורית ולעתים תלולה. כחלק מהירידה יש מסלול זיג-זג, ומסלול העובר דרך יער עד לבקתת MACKENZIE HUT, הנמצאת ליד אגם מקנזי. גם בבקתה זו יש אזור המיועד לקמפינג. ניתן להיכנס לשחות באגם אך אין מציל במקום והמים קרים. בבקתה יש צורך לתפוס מיטה ולהירשם, לאחר מכן ניתן ללכת לחדר עם האח ולהתחמם, או להכין אוכל. סה"כ זמן ההליכה נטו באותו היום היה כ-4 וחצי שעות, ברוטו יצא לנו קצת יותר מ-6 שעות הליכה.

טרק הרוטברן בניו זילנד2 - routeburn trek.jpg אגם מקנזי - ‎ Lake Mackenzie- טרק הרוטברן, ניו זילנד

ביום השלישי קמנו ויצאנו לכיוון חניון ה-DIVIDE, שהוא החניון בסוף המסלול. תחילת המסלול ביציאה מהבקתה החל בעלייה של כ-100 מ' המתפרשת על פני 1.5 ק"מ. לאחר מכן רוב המסלול הינו מישורי עד להגעה לאזור עם שולחנות פיקניק. בדרך עוברים קרוב למפל גדול בשם EARLAND FALLS. ניתן לעצור לאכול צהריים, ויש גם שירותים במקום. לאחר העצירה לצהריים המשכנו בעלייה קצרה ותלולה עד להגעה למסלול צד הנקרא KEY SUMMIT, המסלול הינו חד כיווני המתחיל בעליית זיג-זג, ובקצהו ניתן לצאת להליכה מעגלית/ חד כיוונית קצרה ומישורית. קצה המסלול משקיף על אגם שהינו מסלול יומי פופולרי בשם LAKE MARIAN.

טרק הרוטברן בניו זילנד3 - routeburn trek.jpg מפלי Earnslaw falls- היום השלישי - טרק רוטברן, ניו זילנד

ניתן לקחת את התיקים על הגב, אך ראינו גם מטיילים רבים שהשאירו את התיקים בבסיס מסלול ה-KEY SUMMIT (אנו השארנו). רוב הניו זילנדים שפגשנו היו אמינים מאד, וכל הדברים שלנו נשארו במקומם.

על מנת להגיע לחניון הסיום יש להמשיך במסלול בירידה עוד כשעה וחצי. זמן ההליכה ברוטו באותו היום לקח לנו כשש שעות. בחניון הסיום ישנה קליטה (בחברת SPARK בה השתמשתי), ויש שירותים. החניון הוא חניון למכוניות ולא חניון לילה להקמת אוהלים.

חשוב לציין כי חוץ מהחניון אין כמעט קליטה בכביש בין TE ANAU לבין MILFORD (על הכביש בו ממוקם החניון), ואין תחנות דלק. התכוננו לכך בהתאם.



חשוב לזכור בכל נסיעה לחו"ל ובמיוחד לטיולים מסוג זה את חשיבות ביטוח נסיעות לחו"ל לכל מקרה שלא יבוא, בכדי להיות מכוסים למקרים של הטסה רפואית או טיפול דחוף.