הבדלים בין גרסאות בדף "אסונות בטיולים"
מתוך iNature
שורה 13: | שורה 13: | ||
במהלך החודשים מאי-יוני 2019, ריכזנו באתר (בסיועם הרב של גולשי פורום טיולים וידיעת הארץ, בפרט "עבריה אחת" ו"הופאק"), רשימה מקיפה של מטיילים שנהרגו במהלך טיולים רגליים בארץ (כולל ביקור באתרי תיירות). | במהלך החודשים מאי-יוני 2019, ריכזנו באתר (בסיועם הרב של גולשי פורום טיולים וידיעת הארץ, בפרט "עבריה אחת" ו"הופאק"), רשימה מקיפה של מטיילים שנהרגו במהלך טיולים רגליים בארץ (כולל ביקור באתרי תיירות). | ||
− | הרשימה כוללת כרגע (אמצע יוני 2019) כ- | + | הרשימה כוללת כרגע (אמצע יוני 2019) כ- 770 מקרים "רגילים" וכ- 120 מקרים "נוספים". |
המידע מבוסס רובו ככולו על מקורות גלויים לציבור ובראשם אתר "עיתונות יהודית היסטורית". | המידע מבוסס רובו ככולו על מקורות גלויים לציבור ובראשם אתר "עיתונות יהודית היסטורית". |
גרסה מ־19:21, 24 ביוני 2019
דף זה נמצא בעריכה. המידע שבו חלקי, וייתכן שחלו בו טעויות. אין להסתמך עליו לצורך טיול בשטח! |
אסונות בטיולים
במהלך החודשים מאי-יוני 2019, ריכזנו באתר (בסיועם הרב של גולשי פורום טיולים וידיעת הארץ, בפרט "עבריה אחת" ו"הופאק"), רשימה מקיפה של מטיילים שנהרגו במהלך טיולים רגליים בארץ (כולל ביקור באתרי תיירות).
הרשימה כוללת כרגע (אמצע יוני 2019) כ- 770 מקרים "רגילים" וכ- 120 מקרים "נוספים".
המידע מבוסס רובו ככולו על מקורות גלויים לציבור ובראשם אתר "עיתונות יהודית היסטורית".
הנושא נתון לפרשנויות (איך מגדירים "מטייל"? איך מגדירים "טיול"?), כך שגובשו כמה עקרונות בבניית הרשימה:
- מרחב ההתייחסות - שטחי ישראל (לא כולל סיני וחבל עזה, לא כולל ההולכים לפטרה ובוודאי שלא כולל הרוגים בתאונות מעבר לים).
- הרשימה כוללת רק מקרים שהסתיימו במוות. לא נכללו מקרי פציעה, גם אם מדובר על פציעה חמורה.
- לא נכללו הרוגי תאונות דרכים (למעט מטיילים שהלכו ברגל ונפגעו מכלי רכב), ולא נכללו הרוגי תאונות רכב שטח. בגליונות נפרדים יש התייחסות חלקית להרוגים בשתי קטגוריות אלו (אסונות מפורסמים במיוחד בקטגוריית תאונות דרכים, ואסונות בטיולי רכב שטח שהתרחשו בשטח).
- לא נכללו מקרי טביעה בים, בכינרת ובמאגרים (כן השתדלנו להתייחס למקרי טביעה בנחלים ובמעיינות, גם אם לא מדובר על מסלולי טיול). מאגרים בעלי צביון טבעי (ללא יריעות פלסטיק וכדומה) כמו מאגר בית זית, אגם ירוחם ומאגר איילון - נכללו ברשימה.
- נכללו הרוגי שטפונות רק במסלולי טיול.
- כללנו תחת הגדרת ה"מטיילים" גם חיילים שנפלו בפעילות של ניווטים/מסעות רגליים בשטח (כמובן שלא נכללו בקטגוריה זו חיילים שנהרגו בתאונות ירי וכדומה).
- קיימת בקובץ עמודה המציגה את גורם המוות, בהתאם למה שהצלחנו לגלות. השתדלנו לאחד כמה שיותר הגדרות, גם אם התוצאה אינה מדויקת לחלוטין.
- בגליון נפרד מופיעים חיילים ואנשי כוחות הביטחון שנהרגו במהלך פעילות מבצעית/אימונים באש באתרי טיולים (שאינם נחשבים ל"אתרי מורשת קרב").
- נכללו גם מי שאינם אזרחי ישראל, כל עוד האירוע קרה בשטחי ישראל.
- התאבדויות לא נכללו בקובץ. נכללו מקרים בהם יש חשד מסוים להתאבדות, אך לא מקרים שידוע בוודאות שנגרמו כתוצאה מהתאבדות (ככל שיועבר מידע על מקרים כאלו, הם יוסרו מהקובץ).
- הקובץ אינו עוסק במקרים של נעדרים שמצאו את מותם בקרבת הבית מסיבה כלשהי. נכללו מקרים מעטים של נעדרים כאשר הגופות נמצאו במרחק משמעותי, המאפשר להניח שהמוות היה במהלך טיול ולא כתוצאה מהתאבדות/מחלה/אירוע פלילי.
- מקרי מוות בצוקי הכורכר בחופי הים (נתניה, הרצליה, ת"א וכדומה) לא תועדו בקובץ, מתוך הנחה שברוב מכריע של המקרים מדובר על התאבדות או על אירועים פליליים. למעוניינים בכך ניתן לראות כאן סקירה על מקרי מוות בחופי נתניה - https://www.ha-makom.co.il/vered-levy-netanya-beaches/
- קיצורי דרך ברשימת המקורות: עי - עיתונות יהודית היסטורית, לעד - אתר הביטוח הלאומי לנפגעי פעולות האיבה.
- לא נכללו מטיילים שנפטרו באכסניה/בית מלון וכדומה.
- לכל כלל יש יוצאים מן הכלל... לעיתים קיימים "מקרים גבוליים". בדרך כלל, מקרים אלו הוכנסו לקובץ עם התייחסות בהערות לנסיבות האירוע.
- הקובץ אינו דן בהיבטים של רשלנות ואחריות המטייל, ואינו מהווה אסמכתא משפטית. השתדלנו להפנות למקורות המידע למעט במקרים נדירים בהם המידע הועבר באופן פרטי לפי בקשת תורמי המידע.
- ייתכן כי במהלך איסוף הנתונים נפלו טעויות. ככל שנתקלתם בטעות כלשהי, נשמח אם תיצרו עימנו קשר, ונתקן את הנתונים בהקדם האפשרי.